.
 
 
 
   

TILBAGE

     

1. kapitel - Danmark rundt - Hobro, Århus

     

 

  Fra Grenå sejler vi mod Mariager Fjord, vi skal til Hobro, der ligger helt inde i bunden.
Christian og hans familie er jo fra Hobro, så nu kommer Christian hjem som en ægte sømand - han har sejlet over Biscay'en i en sejlbåd to gange, er blevet tatoveret i Spanien, har set hvaler, delfiner og havskildpadder og danset til bryllup i Marokko, så det skal der såmænd nok komme et par gode historier ud af med tiden.
Ved selvsyn ser vi også hvorfor Haderslev Fjord og Mariager Fjord blandt mange sejlere konkurrerer om at være Danmarks flotteste fjord.
Løbet i Mariager Fjord bugter sig flot gennem landskabet, vandspejlet er nogle steder meget bredt, man skal sejle under en bro og der er et rigt og varieret fiske- og fugleliv, så vi er enige om at begge fjorde er lige flotte; men Haderslev Fjord vinder alligevel med et mulehår fordi Mariager Fjord simpelthen er for lang - man bliver mæt af indtryk - men begge fjorde er absolut en rejse værd for enhver sejler.
Vi ligger et par dage i Hobro, får set byen og får handlet ind; bl.a. køber vi et par lyskæder, så nu kan Sydkorset smykke sig med lysende frugter fra mastetoppen - ja vi ligner næsten et krydstogtskib….Vi får besøg af Christians familie, venner og af Bo, et par gode gensyn - gensyn er noget vi holder meget af her på Sydkorset.

En tidlig morgen står Lone og Skipper op, lader fortøjningerne gå og begynder stille og roligt at sejle ud af fjorden, solen står op, morgendisen letter, duften af kaffe breder sig til roret, Skipper får serveret kaffe og lunt morgenbrød af en smilende Lone, jo lykken, livet er at sejle. Ungerne vågner én efter én, stille og roligt, pyh-ha nu er vi da vist ved at være hjemme i Danmark.

Kursen er nu sat mod Århus, hvor Tilde er født og Sebastian startede sin skolegang, der er besøg af venner og vi er oppe i vores gamle kvarter, hvor vi får en lækker frokost i Lone og Kurts have - endnu et dejligt gensyn. I havnen får vi besøg af Helle og Leif, Moster Ghia og hendes kæreste, Jan og Marie, Kasper og Louise, Toke, Connie og Christian, MetteLou, Merkurbank, Maria og Nicolai, ligesom Åge fra Viborg kommer på visit. Besøget i Århus lakker mod enden og vi skal til at sætte kursen mod København.
 

   
 

 

Da vi forlader Århus Havn, møder vi Ebba Mærsk, bygget på Lindø og et af verdens største containerskibe; uanset hvad, ja så er det imponerende at et dansk rederi er blandt verdens største. Men Skippers "gamle rederi" kunne nu godt lære at svare, når de bliver kaldt på VHF'en; uanset hvor vi har mødt og kaldt dem, er vi blevet mødt af larmende tavshed; det kan I sgu' ikke være bekendt kære officerer på Mærsk skibene!!
Vi passerer Sjællands Rev og sejler langs Nordsjællands smukke kyst og så, endelig, Kronborg om Styrbord - skipper bliver helt rørt og begynder at fortælle om dengang med Skoleskibet Danmark og slutter med "nu er vi rigtig hjemme". Så går det ellers ned mod Københavns Havn og vi ligger til lige midt mellem Amaliehaven og Mærsk's hovedsæde, overfor Operahuset, finere kan det da næsten ikke blive. En lille detalje; hvis I besøger København og kommer ud til Amaliehaven, så prøv at gå ud af Amaliekajen, helt hen til Mærsk's hovedsæde, der vil I kunne se nogle af Mærsk's skibe, muret inde i muren og med glas foran - modelskibene er meget detaljerede og absolut et kig værd.
     

TILBAGE