.
 
 
 
   

TILBAGE

     

2. kapitel - Danmark rundt - København, Odense, Kolding

     

 

  Her i København er der bl.a. et kærkomment besøg af Jonas, der jo var med på turen til Marokko, og hans dejlige kæreste Anette - Jonas vil nu læse til Ingeniør, og Danmark får sikkert en udmærket Ingeniør; men går til gengæld glip af en rigtig god sejlskibs-sømand.
Jonas og Anette tager ungerne med ud i byen, viser dem bl.a. Christiania og tager dem med hjem for at spise - ingen tvivl Jonas er blevet en del af Sydkorset…må vi se flere af hans type ombord.
Pil, Andreas, Luna og Tith kommer også ombord med et par flasker rødvin, og vi har en meget hyggelig aften sammen, med mad, drikke og snak. Moster Lise, Benny, Bettina og ungerne kommer forbi. Vi bliver interviewet af Jyllands Posten og fagbladet Socialpædagogen. Ungerne er meget tålmodige modeller for fotograferne, især fotografen fra Socialpædagogen.... Hun er ung, hun har et dejligt smil og pludselig kan skipper forstå norsk, noget han ellers siger han ikke kan…men hun var/er nu også skruet godt sammen og tager nogle rigtig gode billeder til artiklen.
Mætte af indtryk fra storbyen gør vi nu klar til at sejle til Odense, hvor Chris jo kommer fra. Vi har igen en rigtig dejlig sejlads, vejret i Danmark viser sig endnu engang fra sin allerbedste side. I det fjerne ser vi det stolte skib Georg Stage og så…ind ad hullet til Odense Fjord, tænk sig, gennem det lille hul og det smalle løb sejlede Ebba Mærsk ud af for et par dage siden, tungen må være holdt lige i munden på såvel lods som navigatører.
Lindø Værftet om bagbord, bundgarnsfiskere om styrbord og en Chris, der bliver mere og mere nervøs jo nærmere vi kommer hans by. Op med signaflagene, så vi ankommer standsmæssigt og så ser vi, som de første, mormor og morfar på bredden, med dannebrogsflag og hele molevitten; ja vi bliver faktisk fulgt af en hel karavane af biler det sidste stykke ind til kajen.
Godt fortøjet myldrer familie og venner ombord, gensynsglæden er stor, der bliver snakket, drukket kaffe, smilet, kigget og beundret; historier bliver fortalt og Chris udveksler erfaringer med sin morfar, som jo er gammel sømand fra dengang skibene var af træ og søfolkene af jern…specielt en oplevelse i Amsterdam gør indtryk; men den tilhører privatlivets fred. Nævnes kan dog at Chris nu har prøvet næsten alt det en sømand skal prøve…
Keld og hans datter Sofie kommer helt fra Haderslev for at besøge os, vi aftaler at holde besøget hemmeligt indtil Kolding, hvor de vil komme igen. Sofie og Sebastian er nemlig gamle klassekammerater. Pia Køngerskov besøger os og morbror Leif og Astrid kommer som sædvanlig med dejlig kage, så nu er vi ved at være mæt af Odense, familie og venner.

Efter en følelsesladet afsked sejler vi ud af Odense Fjord, hvor Chris kort bemærker at det er dejligt at have familien tæt på; men også helt fint at komme af sted. Kursen sættes nu mod Kolding Fjord, hvor vi kommer ind midt i den ugentlige kapsejlads. Vi lægger til helt inde ved inderkajen og så skal vi bl.a. fejre Christians 17 års fødselsdag. Fødselsdage er altid vigtige dage, især ombord på Sydkorset, hvor savn, minder og tanker jo tit flyver hjem med mågerne - derfor er mærkedage, store som små, vigtige at fejre, de skaber glæde og godt humør for alle ombord. Christian vælger en græsk restaurant, hvor vi har en hyggelig aften alle sammen.
 

   
 

 

I løbet af opholdet får vi besøg af Alice Brun, der ansatte Lone som den første i DUKH, Benny og Anni, Lones gamle chef, kommer og hilser på, de er begge passionerede sejlere og DM-vinder i Luffe 37. Keld og Sofie kommer, som lovet, forbi og hilser på igen, og Sebastian er til stede, vi ser Nicolai for første gang, en god gammel sejlerven, Peter Hoeck, kommer forbi med sin kæreste, Lones søn Jakob kommer op og viser sin "nye" bil frem ligesom lidt mere af Chris's familie og Lones fætter Lars kom og hilste på. TV-Syd, Ole Møller, kom forbi og lavede endnu en fantastisk udsendelse om Sydkorset…Puha…nu skulle vi gøre klar til at sejle hjem, stævne ind af Haderslev Fjord, ind og lægge til ved Honnørkajen, hvor Sydkorset er hjemmehørende; men også hjem til skipper og Lones familie, venner og andet godtfolk.
     

TILBAGE