.
 
 
 
   

TILBAGE

     

4. kapitel - Så starter vores andet togt

     
Tilbage til Haderslev, klare søsikkerhedskursus i Nyborg, gøre søklar, have endnu en tårevædet afsked på kajen, farvel og på gensyn til familie og venner, farvel og på gensyn til Sebastian og Tilde, skippers to yngste børn der, efter et år på Sydkorset, nu skal hjem til mor at bo. Skippers far afgik ved døden umiddelbart før vores afrejse, så det var lidt ekstra svært for ham at slippe fortøjningerne.
Men ud af fjorden, ned gennem Lillebælt, ind gennem Alssund, hvor vi bl.a. vinkede til færgemanden Tom Jonsson. Under Alssundbroen og "Kedde Krydses" bro og så til kajs i Sønderborg Havn. Thomas, som lige var påmønstret i Haderslev, fik besøg af sin familie, og hans far gav en kæmpeis på havnen. Politimand Peder skulle påmønstre her, og vi var oppe hos Peder og hans Eva til aftensmad og en vidunderlig udsigt over Alssund, sådan en pensioneret politimand bor nu godt der ved Alssund.
Vi havde besøg af i alt 8 mennesker fra Sønderborgs Socialforvaltning, der fik fortalt om Sydkorset, vores planer, holdninger og arbejdsmetoder og dagen efter havde vi besøg af Sønderborg Erhvervsklubs Seniorafdeling, der også fik fortalt en historie fra de varme lande. To gode dage, hvor mennesker fik indblik i dagligdagen på Sydkorset, de spurgte ind til, fik svar og efterlod, hos os, en fornemmelse af, at det vi laver bliver værdsat rundt omkring - dejligt og bekræftende.

 

  Nu skulle vi så endelig sydpå, ned mod Kielerkanalen. Selvfølgelig skulle vi ind til Kiel-Holtenau, hvor verdens største Wienerschnitzler bliver serveret; men ak ak ak, de holdt fridag lige præcis den aften vi var der, øv øv øv nu havde vi ellers glædet os så meget til at se om vi kunne spise op; men næste gang…så….
Gennem sluserne ved Kiel, ind til Rendsborg hvor der kippes med flaget mens der spilles "Der er et yndigt land" inde fra restauranten under broen, handle ind, bunkre diesel og så af sted mod Brunsbüttel.
 
Mens vi lå her, lige ved siden af sluserne, kom der en produkttanker fra Mærsk gennem slusen - skipper ud til flagspillet og sænke flaget og…der sker ingenting. Mærskbåden kigger let undrende ned. Mens et hollandsk marinefartøj, der kom gennem slusen samtidig, kipper med sit flag; ja så sker der absolut ingenting på Mærskbåden. Drengene stod ellers ret for flaget, ja alle ombord på Sydkorset blev skuffede og skipper tænkte på om linien "støt står den danske sømand" skal ændres til "sløjt står den danske sømand". Nå, men pyt med det, efter en god nats søvn går det ud gennem slusen og til Cuxhaven, hvor John påmønstrer, han kommer ned sammen med sin kæreste Evy og deres veninde, Gitte. Vi går op på vores stamkro og spiser friske fiskefileter med verdens bedste bratkartofeln som kun kan laves på kajen i Cuxhaven.

Vi får handlet ind, bunkret diesel, siger hej til en sæl inde i havnen!, og da vejrudsigterne ser ud til at være med os, sætter vi kursen mod Dover eller Ijmuiden. Men men men, endnu engang må vi erkende at vejrudsigter ikke altid holder, masser af sø, vinden lige imod, strømmen vender og…motoren sætter ud!! Ned og arbejde, lave fejlfinding og endelig finder vi miseren, i brændstofslangen, lige før vandudskilningsfilteret er der en prop af noget siliconelignende materiale. Dette og det faktum at drengene ikke synes det er helt så sjovt som de regnede med gør, at vi vender om og sejler ind til en af de Nordfrisiske Øer, Borkum, lige på grænsen til Holland. Vi tjekker motor og diesel, tilbringer et par dage på øen, fejrer Nicolais 17 års fødselsdag - han får en schweizerkniv af Sydkorset - og tager så af sted.
 


   
 

 

     

TILBAGE