.
 
 
 
   

TILBAGE

     

6. kapitel - Biscayen for 3. gang

     
Vejrmeldingerne er rigtig gode, næsten for gode; højtryk og ingen vind over Biscay'en. Men sydpå vil vi, sydpå, ned til vores anden hjemhavn La Coruna, møde delfiner, spise de frugter bonden aldrig ser og kigge på pigerne udi Spanien. Så da strømmen er med os tager vi af sted, vinden i Nordøst 2-4 Beaufort. og en gennemsnitsfart på 6,5 knob. Fire døgn og 1 time, præcis kl. 11.45 anduvede vi marinaen i La Coruna og IKKE kl. 11.50 som Chris og John havde sagt…men de havde heller ikke fulgt skippers råd om at holde masterne over ét hele tiden. Holder man Sydkorsets master over ét og tilsætter lidt bummelum, ja så rammer man altid rigtigt - bare spørg John.

 

  Over Biscayen, som Sydkorset snart må siges at have tæmmet blev ingen skuffede, delfinerne kom i kæmpeflokke og legede omkring os. Nicolai talte sågar med dem og de kiggede op på ham og blinkede med øjnene "God tur min ven, verden ligger åben for dig" oversatte skipper deres lyde med.

Vi havde også besøg af flere trætte fugle, både små sangfugle, duer OG SÅ fik vi besøg af en træt rovfugl!!! - om det var en falk eller hvad det var ved vi endnu ikke; men det mest vilde var, at da den ligesom havde hvilet ud, ja da så den en mindre fugl i luften og vips, væk var den på jagt. Fra Sydkorset så vi den flyve op og jage den lille fugl, vi så den fange den og så kom den saft suseme tilbage, landede ude agter, satte sig til rette på tovværket og spiste fuglen!!! Bare rolig, vi har video af det, en helt speciel og fantastisk oplevelse.
!
 
Nu ligger vi så i La Coruna, har sagt farvel til John og Peder. John skal hjem og forfølge sin drøm i Marokko, måske skal han og Evy til at dyrke grøntsager dernede, måske skal de udvide deres forretning med sten, krystaller og fossiler, måske…og Peder skal hjem til sin Eva og nyde sin pensionisttilværelse, måske skal han købe båd. Begge er dog gamle kendinge på Sydkorset, så vi har nok hverken set eller hørt det sidste fra nogen af dem.
Her i La Coruna går dagene med skole, vi laver småarbejder på skibet, vores skonnertsejl er hos sejlmager for at blive syet om, vi har besøgt et fantastisk museum, menneskehedens museum, hvor man kan se hvad mennesket indeholder, man kan se en fødsel, få taget sit blodtryk, ja der er mange oplevelser derinde. Vi har været ude for at se Hercules tårnet, verdens ældste fungerende fyrtårn, vi har været i Santiago de Compostella, for at se katedralen - jo jo jo, den er meget flot og kæmpestor, bygget for næsten 1000 år siden og et alter, der er belagt med ægte guld; alt i alt både imponerende og skræmmende. Imponerende fordi den er så stor og så flot - skræmmende fordi den katolske kirke virkelig har evnet at rage rigdomme til sig i den hellige tros navn - tænk sig at der sidder tiggere udenfor en katedral hvis primære formål er at hjælpe og værne om de fattige og udstødte, sådan står det i hvert fald i Biblen - ja sådan er verden så fuld af paradokser. På lørdag skal vi på café for at se landskampen mellem Danmark og Spanien, bagefter skal vi hovere og så venter vi bl.a. på Niels Bo, der påmønstrer her i La Coruna. Vores 4. mand venter vi endeligt svar fra.
 

   
 

 

     

TILBAGE