.
 
 
 
   

TILBAGE

     

7. kapitel - Spanien

     
Tjahhh….Spanien vandt og det var ikke os der hoverede skal vi liiige hilse og sige. Vi havde ellers taget flag med op på baren, havde pyntet omkring bordet, sunget med på natinalsangen, klappet, hujet, råbt og skreget og buhet hver gang Sergio Ramos rettede sit hår; men lige meget hjalp det; Danmark tabte og er ude af kvalifikationen.

 

  Et par dage senere overrasker Lone og skipper ungerne; vi er ude for at gå en tur og kommer forbi Deportivo La Coruna's stadion og skal da liige ind for at kigge…til ungernes overraskelse og glæde bestiller vi billetter til La Premiera Division kampen mellem Deportivo La Coruna og Valencia, vi skal sidde på tribunen 75 meter fra hvor fodboldklubbernes præsidenter sidder, så jo, vi sidder fornemt sammen med cirka 40.000 andre og ser Deportivo tabe 3 - 1 til Valencia. Men pyt med resultatet, det var en kæmpeoplevelse og Getafe, hvor Michael Laudrup er træner, vinder samme aften 2 - 0 så lidt medvind fik Danmark da….!
 
En af dagene synes skipper at nu må vi se hvordan vores spiler ser ud, og den er lige præcis så flot som vi regnede med; holdt i de spanske farver - rød og gul - og med vores yndlingsdyr, delfinen. Delfinen leger jo lige dér hvor havet holder op og himlen begynder - vores rederi hedder "Over Havet - Under Himlen" fordi det er dér Sydkorset skal befinde sig, og derfor har vi altid delfiner omkring os.

Vi får vores skonnertsejl tilbage fra sejlmageren, det er næsten som vi gerne vil have det, og er nu klar til at sejle de cirka 120 mil til Vigo, der dels er Europas største fiskeriindustri havn og dels et sted hvor vi ved vi kan få lavet lidt rustfrit stål-arbejde. Vi sejler tidlig torsdag morgen og det går raskt ud mod Cap Finnesterre, 6-7 knob i timen og vinden fra NNE; sådan kan vi lide at sejle. Søsygen melder sig her og der, suppen vil ikke rigtig blive i maven og der ofres lidt til havguderne. Forhåbentlig bliver de så lidt venligere stemt senere. Ude ved Cap Finnesterre skal vi bomme; men da vi ikke bommer på Sydkorset, tager vi den hele vejen rundt og går over stag - det kan vi styre og der er ikke noget der går i stykker - for at sætte kursen mod Vigo. Og så er det skipper begår en klassiker…han er jo i "hjemlige farvande", kan næsten turen på rygraden og da der er mere end 100 m. under kølen, ja så bliver der sejlet raskt til. Forude dukker øen op, vi går indenom og begynder at sejle ind mod det skipper regner med er Vigo; men men men, vi er undervejs op mod Pontevedra, som ligger 15 mil nordligere end Vigo og opdager det først da en militærforlægning spiller den spanske nationalmelodi. Skipper må med røde ører konstatere at han har begået en fejl, så ud af fjorden, ned mod Vigo og endelig ligger vi der godt 7 timer forsinket; men ok, at fejle kan ske for selv den bedste, og derfor skete det for Skipper, som han siger. Og så fik vi da også set lidt af Pontevedra!!
 

   
 

 

     

TILBAGE