.
 
 
 
   

TILBAGE

     

9. kapitel - Sines, Portugal

     
For resten så glemte vi at fortælle lidt om skipperen ombord på Amistad, der er neger og hedder: Captain William D. Pinkney, han er Ph. D. i historie og marketing. Bill, som folk der hedder William ofte kaldes, var den første sorte mand (neger) der sejlede solo jorden rundt i sin sejlbåd! Skipper hørte første gang om ham, da hans bog "As long as it takes" udkom i 2006 og han har siden været et af de mennesker skipper gerne ville møde - og tænk, så lige pludselig står skipper så der og snakker rustarbejde, sejlføring, skoleskibet Danmark og og og med ham. Det var et stort øjeblik og heldigvis fik vi et blad om Amistad af ham og han fik plakaten med Sydkorset af os

 

  Der er også oplevet andet, for sejlere, stort…men mere om det senere.

Vi ligger i et større højtryksområde hvilket betyder høj sol og knap så meget vind; ikke så godt for Sydkorset, der jo er en dame som gerne vil have vind i sejlene og sikkert misundelsesværdigt for jer derhjemme i disse for vort land så kolde tider…vejr og valg…så vi tager de cirka 60 sømil til Sines som en god natsejlads og for motor. I Sines ankommer vi tidligt om morgenen og her føler vi os hjemme; det var her vi valgte at gå ind på vores sidste tur, efter 10 døgn på søen fra Tenerife.
 
Sines er Vasco da Gama's fødeby og et kulturelt center her på det portugiserne kalder "den blå kyst". Vi holder meget af Sines, de smalle hyggelige gader, den portugisiske mentalitet, vejret, kaffen og ikke mindst priserne, vi giver cirka kr. 3,80 for en god kop kaffe på café og måske kr. 5,00 for en hjemmebagt kage det samme sted og her er fyldt af mennesker, lige fra arbejderne, der drikker deres morgenkaffe her, over ung som gammel, der mødes og snakker til stedet hvor man mødes om aftenen inden man går ud for at spise. Portugiserne nyder ude-livet og har caféerne problemer derhjemme, ja så skulle ejerne unde sig en studietur til f.eks. Sines, kigge på priserne og klientellet og se hvordan man burde gøre derhjemme.

Vi bruger det gode vejr til at få ryddet op under dørken - alt skal op, registreres og pakkes ordentligt ned igen. Og så får vi lavet et nyt arrangement til at holde vores nye cykler, når vi er på søen. Cyklerne giver os en herlig frihed, da vi ofte er blevet sendt fra Herodes til Pilatus, når vi skulle have en speciel ting - og det er hårdt på gåben skulle vi hilse og sige.
Der bliver også vasket tøj og givet undervisning, så det er ikke ligefrem ferie, der præger programmet.
 

 

 

     

TILBAGE