.
 
 
 
   

TILBAGE

     

1. kapitel - Turen fra Haderslev

     

 

  Torsdag den 26. oktober 2006 tog vi en tårevædet afsked med Haderslev sammen med to unge, Christian og Morten. Der var mødt en del familie og venner op for at vinke farvel.

Vores første mål var Svendborg, hvor Søfartsstyrelsen skulle give SYDKORSET den endelige godkendelse. Den fik vi, men Ny Assens Skibsværft havde ikke lavet deres arbejde ordentligt, så vi måtte bruge en del tid på at få repareret vores generatorer og skiftet vores batterilader ud.
     
Endelig den 10. november sejlede vi videre til Kiel i Tyskland. Vel inde i Kielerkanalen checkede vi hele tiden vejrudsigterne for Tyske Bugt og Den Engelske Kanal, og uheldigvis landede vi lige midt i en løbende strøm af lavtryk på vej fra Atlanterhavet mod øst. Det betød rigtigt dårligt vejr og med 4 unger ombord var det ikke lige det vi havde brug for. Så vi ventede og ventede og ventede - og i ventetiden sejlede vi til Cuxhaven for at være lidt tættere på, når der endelig kom et hul i lavtrykkene.

Til sidst blev vi alle enige om, at Lone og ungerne skulle tage tog og fly til La Coruña og vente der på, at SYDKORSET stævnede ind i havnen.

Og lige nu venter vi stadig - SYDKORSET og de andre befinder sig nu på vej mod Sydengland og derfra videre til La Coruña, hvis vejrudsigterne holder hvad de lover.

Der er meget spændende at se her i området, og skolen fortsætter som normalt, så ingen keder sig.

Under alle omstændigheder fejrer vi julen her i Nordspanien, og først efter jul går det videre mod varmere himmelstrøg.
 

 

 

   
     

TILBAGE