.
 
 
 
   

TILBAGE

     

10. kapitel - Marrakesh, Marokko

     

 

  Vores blå Tuareg, Lachen, der jo også var vores chauffør fandt et dejligt hotel midt i hjertet af Marrakesh, 5 min. gang fra den berømte plads Djema El Fna. Pladsen, trods tidernes foranderlighed og masseturismens indtog, har bevaret sin tusind år gamle tradition med historiefortællere, slangetæmmere, spåkoner, hennamalere, tryllekunstnere og og og alt sammen fra tiden før aviser, tv og internet.

Her på pladsen var det også dejligt at se Lone genopfriske minderne fra 70'erne hvor hun kørte herned i sin Citroën Ami 8 som den ægte hippi hun og mange andre jo var dengang….Vi ved det var dejligt at se Lone genopleve Marrakesh og vi kunne se på hende at hun havde det rigtig godt med det
Souk'en ligger lige ved pladsen og endnu engang viste Lachen sin værdi; vi fik købt og handlet til "rigtige" priser og erfarede, at selv når vi havde handlet rigtig meget og rigtig godt på egen hånd, ja så tog det 5 min. for Lachen at skaffe os de samme ting til halvdelen af det vi selv mente var en god pris.
Inde i Souk'en kan man i princippet købe alt; sko, elektronik, potter og pander, skind fra truede dyrearter, udstoppede ørne, levende høns, tøj, smykker, ja det er næsten som man forestiller sig Alladins hule.
Efter denne kæmpeoplevelse - ja dem har der jo været et par stykker af - gik turen igen til Agadir via Imin Tanout, hvor vi lige skulle sige ordentlig farvel igen og så tage endelig afsked med John, der skulle hjem til Evy med flyveren. Ingen tvivl om at opholdet her i Marokko har skabt evige minder i såvel krop som sjæl for alle ombord.

I Marrakesh hentede vi Peder vores nye besætningsmedlem. Peder er forhenværende kriminalinspektør i Sønderborg, og både han og vi har glædet os til at han påmønstrer SYDKORSET.

I Agadir kom Lachen så ned for at tage afsked med os, han blev fotograferet ved roret, afleverede et Tuareg tørklæde til Skipper, han fik kaffe, så skibet, hvorefter vi tog en følelsesmæssig stærk afsked med ham - en chauffør, der endte med at blive en kammerat, en ven vi gerne møder igen.

Og så var vi ved at være klar til sejlturen til De Kanariske Øer - nærmere bestemt Santa Cruz på Tenerife. Og så skal vi ellers love for, at vi fik uventet besøg……..
 

 

     

TILBAGE