.
 
 
 
   

TILBAGE

     

13. kapitel - Portugal maj 2007

     

 

  Vi havde den smukkeste indsejling man kan ønske sig til Lissabon - direkte ind i solopgangen. Og igen var de første vi mødte fiskere på¨vej ud i deres farverige både. Og vi så den "Golden Gate"-inspirerede bro "Ponte 25 de Abril" og Jesusfiguren ved siden af.

Lissabon er en smuk by i let forfald, og desværre for skipper fejrede den hverken Nellikerevolutionen eller 1. maj i en grad som vi kunne have ønsket os.
Men så var der jo heldigvis fodbold, som vi kunne se på en Irsk Pub, sammen med en masse andre fodboldgale portugesere.
Vi fik selvfølgelig også kørt i sporvogn, hvilke er kendetegnende for Lissabon. Det var næsten som i København i gamle dage. Og så fandt vi endelig Europas største indkøbscenter, som Jonas havde fortalt så meget om, men ikke kunne huske hvor lå henne.

Jonas og Peder skulle begge med flyveren hjem til Danmark fra Lissabon og Ingvar kom fra Danmark og skulle fortsætte med SYDKORSET nordpå.

Den 2. maj sagde vi på gensyn Lissabon og sejlede ud til Atlanterhavet via floden ???. Vi kom dog ikke langt ud før vi endnu en gang måtte konstatere, at det var lidt for hårdt for os både at sejle mod vind og strøm, så vi valgte at gå ind i Cascais en lille turistby ved mundingen af Rio Tejo. Det var også det dyreste havneophold vi havde haft på hele turen - 86 Euro for en nat, det var mange penge. Vi blev der dog i 2 nætter inden vejret ifølge prognoserne skulle være bedre.
Vi forsøgte igen at komme nordpå langs Portugals kyst, da vi havde en aftale med John, der skulle komme til La Coruna og sejle med over Biscayen, og Lone skulle hjem til Danmark på kursus. Men efter 24 timer opgav vi og søgte ind i havnen ved Nazaré.
Her mødte vi sejlere fra hele verdenen, der nærmest havde slået sig ned i Marinaen. Så der fløj flere spændende historier over broen.

Nazaré er en lille fiskerby, hvor man stadig kan se forskellige fisk og blæksprutter blive tørret i solen. Og de gamle koner gik rundt i de traditionelle nederdele - i moderigtig længde… lige over knæet.
 

 

Vi oplevede en fest for havet, hvor alle madonna og helgenstatuer blev båret gennem byen og ud til de festligt smykkede fiskerbåde, som så kom sejlende ind til stranden med figurerne, mens en marinekrydser lå og skød med kanonerne. Og en af de fiskebåde var besmykket med det smukkeste flag i modvind, nemlig et Dannebrog fra SYDKORSET.

Lone tog med busser og tog fra Nazaré til La Coruna, og de andre sejlede SYDKORSET til La Coruna, hvor John ventede.

Efter et par dage i La Coruna, der var fyldte med gensynsglæde fra alle ungerne - de havde jo boet i byen i næsten 1½ måned - fortsatte SYDKORSET nordpå.
     

TILBAGE