.
 
 
 
   

TILBAGE

     

14. kapitel - Fra Spanien til Danmark maj 2007

     

 

  Nu gjaldt det endnu en gang om at komme over Biscayen, der denne gang viste sig fra alle sine sider; grå, stormfuld, diset, tåget, spejlblankt, sol og stjerner. For første gang i sit lange sømandsliv fik John fik den store oplevelse at se en hval.
Turen gik let og elegant op til Cherbourg i Nordfrankrig - 5 døgn for god vind og lidt sejlads for motor.

Alle nød igen at have John ombord, hvilket fortæller lidt om hvor godt det er at have en ombord, der kender både skib og livet på SYDKORSET.
I Cherbourg, der også var et kært gensyn for ungerne, fik motoren et serviceeftersyn ved vores franske mekaniker, Gregory, så den var klar til at tage turen til Ejmuiden i Holland, hvor Lone igen skulle komme ombord igen. Turen tog 2 døgn, og motoren gik hele tiden. En helt anderledes tur denne gang, når vi tænker tilbage på John og Ralphs genvordigheder i efteråret.
Ejmuiden ligger tæt på Amsterdam, så alle var på byrundtur og kanalfart. Der blev kigget langt efter piger og damer i Red Light District, og snuset lidt ved døren til nogle af de mange Coffeeshops.
Vi fandt også ud af, at hvis vi ønsker at gå ind på de kanter en anden gang, så lægger vi til helt inde ved Amsterdam, i stedet for at skulle sidde og hænge i en bus i 1 time.
Turen hjem fra Holland var ren magssejlads, der var nemlig ingen vind. Vi sejlede for motor hele vejen til Kieler kanalen, og den kendte vi jo godt efter vores lange ophold der på vej sydpå. Så vi vidste lige hvor vi skulle have provianteret og hentet diesel, og nu kom det skønneste sommervejr. Vi nød rigtigt at komme tæt på de mange dyr, der lever i krattet langs kanalen og ikke mindst at se på alle de andre skibe vi sejlede forbi.
Det var underligt, at vi nu nærmede os Danmark og den 31.maj præcis kl. 12 sejlede vi over grænsen til Danmark. Vi tog det tyske gæsteflag ned og sang "Der er et yndigt land". Da vi ankom til Sønderborg fik vi besøg af både familie og venner - det var rigtigt hyggeligt.
 

 

To dage efter sejlede vi nordpå igen - under Chr. d. X's bro, gennem Alssund og op gennem Lillebælt. Da vi sejlede forbi Årøsund og Årø var det lidt mærkeligt bare at sejle forbi Haderslev Fjord, det var næsten som SYDKORSET fik sit eget liv og gerne ville ind, men vi skulle jo videre nordpå.

Vi sejlede op under begge Lillebæltsbroer og videre op forbi Samsø til Grenå, hvor vi lige nu ligger og får gjort klart skib til vores Danmark Rundt togt.
     

TILBAGE