.
 
 
 
   

TILBAGE

     

3. kapitel - Sydkorset på tur i Frankrig

     

 

 

Så er vi landet i Cherbourg og er ombord på vores dejlige skib SYDKORSET.
Vi tog fra La Coruna til Paris den 5. januar - først en lang tur i tog til Madrid, hvor vi tog flyet til Paris. Her stod en stor bil og ventede på os, så vi kunne komme ud til en nedlagt fransk bondegård, hvor vi havde lejet en stor lejlighed. Der var indendørs svømmepøl, så ungerne havde det bare hyggeligt.

Vi var 2 dage i Disneyland, hvor vi prøvede alt hvad der var værd at prøve, og så brugte vi de sidste dage på skole og udflugter til de største seværdigheder i Paris: Notre Dame, Eiffeltårnet, Louvre, Versailles, Sacre Ceur, Montmatre, Triumfbuen, Champs Ellysses, og og og……
     

Vi kom til Cherbourg for godt en uge siden, bor nu på skibet og er ved at finde en rytme her, hvor der ikke er så meget plads, men til gengæld går det rigtigt godt. Vi har skole om formiddagen og om eftermiddagen bliver der fisket, gået ture i byen eller bare slappet af med et spil.
Alle har igen fået en naturlig træthed, og kommer helt af sig selv ordentlig tid i seng. Der er nemlig ikke noget bedre sted at sove end i sin køje ombord på et skib.

Grunden til at vi bliver liggende her i Cherbourg er jo som bekendt, at vi har motorproblemer, og i sidste uge fik vores motor dødsstødet, den er ikke til at redde. Så der er nu bestilt en tilsvarende ny motor, som skal herned fra Sverige, og mekanikerne hernede har gjort hvad de kunne for at få den herned så hurtigt som muligt, og i løbet af uge 5 eller 6 skulle den være her, og så tager det et par dage inden den er installeret. Så går turen videre sydpå - meget meget forsinket - og bestemt ikke med vores gode vilje.

Chris og Morten tager med Lone til Danmark i næste uge for at deltage i søsikkerhedskursus på Svendborg Søfartsskole, og med herned kommer John, der har været hjemme på juleferie, og Jonas, der starter i sit nye job her på SYDKORSET. Vi glæder os alle til at se dem begge to ombord.
 

 

 

 

 

     

TILBAGE