.
 
 
 
   

TILBAGE

     

4. kapitel - Cherbourg, Frankrig februar 2006

     

 

  Så er vi landet i Cherbourg efter et særdeles kort og stresset besøg i Danmark. Både Chris og Morten gennemførte søsikkerhedskurset i Svendborg, hvilket blandt andet indebar en svømmetur i Svendborg havn. De var dog iført overlevelsesdragt og fik vendt redningsflåden som de skulle.

Imens havde resten af besætningen travlt med at gøre skibet rent og pakke unødvendige ting og sager væk, så alt var klar til at modtage John og Jonas.
     
Nu er vi så samlet ombord på SYDKORSET - 9 mand er vi nu. Dagligdagen fungerer stadig rigtig godt, og det er dejligt at opleve unge, der ikke har læst "rigtige" bøger før, nu kan sidde helt stille i timer og læse bøger, der fanger dem. Heldigvis har vi stadig landstrøm, så der bliver også "battlet" på pc-erne, og så er spillekortene snart tyndslidte.

Vi har stadig skole om formiddagen, hvor der terpes matematik og dansk, og det er noget "der rykker". Bakstørnen fungerer, så alle ungerne skiftes til at lave mad, dække bord og rydde op.
Det eneste minus er næsten de dyner vi har købt, de er simpelthen så stærke, og det gælder alle - selv efter 8½ timers søvn er det meget svært at komme ud af køjen, men ud kommer vi alle hver eneste dag.

Landstrøm har vi jo stadig fordi vi endnu ikke er kommet på havet, men nu er der håb og masser af hav forude - VORES MOTOR KOM I GÅR OG I DAG ER MEKANIKERNE I GANG MED AT INSTALLERE DEN. Det er ikke til at fatte, at vi nu ikke længere er lænket til kajen her i Cherbourg. Og motoren er så pæn, at vi næsten har besluttet, at den skal indgå i bakstørnen og pudses hver dag.

I næste uge planlægger vi at sejle mod sydligere himmelstrøg, og første stop bliver La Coruna, som vi forventer at anløbe i næste weekend. Det bliver hyggeligt at opleve byen endnu en gang - vi færdes sikkert helt hjemmevant dernede…….
 

 

 

 

 

     

TILBAGE