.
 
 
 
   

TILBAGE

     

2. kapitel - Arbejde og så karneval

     
Efter en veloverstået "ferie" er det igen i gang med slibepapiret, nu skal det altså være færdigt - altså sæder, ryglæn og bunde i vores to cockpits.

Fie og Rasmus ankommer og bliver straks sat i gang med at hjælpe, Skipper tager hjem med Thomas, der ikke skal være med mere; Svend skal senere hentes derhjemme af Lone, så der er lidt ekstra rejseri.

 

  Ellers bliver der knoklet, der bliver slebet og der bliver lakeret, og så er tiden kommet hvor det hele skal samles….pu-ha… ikke nogen nem opgave; men hvem siger at det skal nemt?? Alt har jo været skilt ad og vi er jo nok kommet til at flytte lidt rundt på tingene; men efter flere forsøg, omforandringer, svedeture og et enkelt bandeord er alt nu endeligt samlet. Og flot ser det ud, lakken skinner som en sol og alle er stolte over det arbejde de har udført.
 
Mens vi ligger her i Santa Cruz, finder vi også ud af at der snart er karneval - ifølge bøgerne; det eneste karneval udenfor Rio de Janeiro, der kan tillade sig at blive målt med Rio. Og sikke et karneval, der er optog hver dag, hele ugen igennem. Det starter omkring kl. 20.00 om aftenen og fortsætter frem til kl. 06.00 om morgenen. Folk danser og valser, smiler, griner og flirter - og så er de alle klædt ud -vi ser mandlige stuepiger, admiraler, sygeplejersker, klovne, Don Johanner - Nicolaj er politimand, Chris er pirat, Skipper er Al Capone og Lone er haremsdame, og vi danser, synger med og morer os til langt ud på natten. Vi finder hurtigt ud af at vi højest kan holde til festlighederne hver anden dag; men dejligt er det og absolut en fest der kan anbefales. En fest fyldt med glade mennesker, meget få branderter; men meget liv i gaden og gang i den, jo Santa Cruz i februar - det er der din næste ferie skal holdes….

En aften under karnevallet, oplever vi at den danske sømand stadig står ganske kækt...alle drengene ligner jo sunde, friske, danske drenge - som taget ud af en Peder Most bog - så mens vi står og danser, står der en spansk familie, og faderen spørger Nicolai om ikke han vil danse med hans datter....om Nicolai vil?? Er Sydkorset er skib?? Og Nicolai valser ud i natten med den spanske skjønjomfru. Efter et par danse afleveres skjønjomfruen pænt - og i hel stand - hos famillien. Men endnu en dans kan der ikke blive tale om...Lidt efter danser moderen ud til Chris, hvilket faderen er lutter smil over...Hmmm....hvem mon faderen ville af med???

Nå; men nu har vi danset, flirtet, slebet, lakeret og samlet, og tiden er inde til at sætte kurs mod Las Palmas, på Gran Canaria, hvor vi dels skal have bestyrelsesmøde, dels skal have besøg af Nicolai's far og så kommer Svend ned ombord.
 


 

 

     

TILBAGE