.
 
 
 
   

TILBAGE

     

6. kapitel - Ventet og uventet besøg fra Danmark

     
Natten er smuk, stjernerne skinner og månen hjælper godt til med at sigten er god. Langsomt nærmer vi os Gibraltar, har Afrika om styrbord, Europa om bagbord og masser af medstrøm, så trods en del trafik kommer vi godt igennem strædet og kan sætte kursen mod Palma de Mallorca, hvor "HansenRom" venter - ikke den fra Flensborg, men den ufortyndede, uforfalskede vare fra Haderslev - Lenette og Marianne, der skal ned og give drengene Mauri-massage og arbejde med drama, udtryksformer og snakke. Turen til Mallorca forløber stille og roligt; det er tydeligt at mærke vi efterhånden er en rigtig god besætning ombord, alle kender deres plads, alle hjælper hinanden, fællesskabet fungerer - jo de her drenge er ved at blive rigtig gode søfolk.

Efter godt 4 døgns sejlads anduver vi endelig Palma de Mallorca, øen hvor Skipper i sin tid mønstrede Skoleskibet Danmark. Vi har lidt småproblemer med en motor, der løber varm og en marina der er svær at finde; men stille og roligt kommer vi på plads og mens vi er ved at fastgøre fortøjningerne står Lones fætter Ib på kajen og råber "Hva' fanden....hej!!".

 

  Fætter Ib er på ferie hernede og er ude for at løbe en tur og, chancen er måske 1 til 1 million, han ser et dansk flag og vupti, der er hans elskede kusine, Lone. Ombord med fætter Ib og snart ruller latteren over fætter Ib's lune humor; blandt de historier, der rigtigt tager kegler er bl.a. fætter Ib's undren over hvorfor hans datter skal have så mange bh'er...hun har jo da forfanden kun to patter!!! - og sådan bliver det ved. Det bliver aftalt at vi skal på sight-seeing med fætter Ib og samtidig inviterer fætter Ib os på middag ude på hans hotel. Under middagen kvitterer Sydkorset med en T-shirt og vores helt egen Sydkorset sang.
 
Vi er en tur rundt på øen, ser den ene af de berømte drypstenshuler, hører klassisk koncert derinde og har i det hele taget en dejlig dag sammen med fætter Ib, hvor vi også kigger på træarbejder i oliventræ, får købt lidt souvenirs og slutter dagen af med en dejlig buffet ude på fætter Ib's hotel.

Vi siger farvel til fætter Ib og kører ud i lufthavnen for at hente noget "HansenRom" og goddag-synet, for nogle, gensynet for andre, er glædeligt, varmt og dejligt. De to tanter tager drengene med storm, Lenette med sin stille lune og Marianne med sin humor og ironi. Begge har de jo livserfaring, har prøvet dette og hint, så i de to Quinder har drengene fundet deres ligemænd, for her kan der gives svar på tiltale i de fleste tilfælde.

Vi kører rundt på øen, ser en anden, mindre drypstenshule, der ligger midt i en af de smukkeste dale; grønt og frodigt, får der har bjælder på, en ro, der næsten er skræmmende og inde i hulerne er der et væld af farver, former og mønstre. En rigtig dejlig dag, hvor vi får grinet, snakket og tænkt, en dag, der sluttes af på en fantastisk dejlig restaurant, hvor der er højt til loftet og vægudsmykningen er gamle tyrefægter-plakater, bl.a. med skippers barndomshelt "El Cordobes". Aftenen får rigtig gang i lattermusklerne, tårekanalerne bliver tømt og vi hygger os rigtig, rigtig meget, vi griner af og med hinanden og det er en af de aftener, der desværre må slutte; men som også huskes resten af livet.

Drengene tilbringer et par dage sammen med tanterne, mens Lone og Skipper holder et par velfortjente fridage. Da vi mødes igen er det tydeligt, at drengene har haft det rigtig godt. De udtrykker selv en stor glæde over tiden med tanterne, og det de ikke udtrykker, lyser ud af deres øjne. Ingen tvivl om, at det er noget vi vil gøre igen, hvis tanterne ellers har tid, lyst og mulighed for det.

Og er det så ikke lidt specielt at tænke på, hvor begavet Sydkorset er blevet - vi har vores 2 skytsengle i Lones far og Skippers gamle mor - vi har en dejlig bestyrelse, der gerne rejser jorden rundt for at se om vi gør det godt nok - vi har et par samarbejdspartnere, der nærmest går gennem ild og vand for os - vi har altid Johns sjæl ombord, så Skipper kan få et par gode råd, når motoren f.eks. går ud -og nu har vi fået et par hjertevarme, livserfarne tanter - og så har vi tre kernedrenge ombord, der skal vild- og vejledes lidt omkring livets mange mysterier. Jo, Sydkorset er sgu' begavet - tak allesammen.

Nå; men alting har jo som bekendt en ende og tanterne skal hjem for at passe deres arbejde, vi kvitterer med vores sang og en t-shirt samt et stort TAK.
 


 

 


     

TILBAGE