.
 
 
 
   

TILBAGE

     

7. kapitel - Mafiosi og glødende vulkaner

     
Dagene her i Cagliari, på Sardinien går stille og roligt; vi slapper af, har skole og går et par ture op i byen. Men videre skal vi jo... Vi skal til Sicilien, med al dens historie. Så vi smider fortøjningerne og tager en rigtig hyggelig tur til Trapani på Sicilien. Drengene glæder sig rigtig meget til at komme til Palermo, hvor de regner med at mafiaens medlemmer går rundt og styrer det hele. Men inden vi tager ind til Palermo tager vi en tur op til Erice; en lille bitte by, der ligger højt oppe på bjerget. Vejen derop snor sig og der er langt ned - Chris synes faktisk der er for langt - men op kommer vi, og sikken en udsigt. Byen har nærmest været uindtagelig, der er en stor flot borg og bygningsværker, der faktisk står på toppen af klipper, hvordan de er blevet bygget uden anvendelse af moderne kraner er lidt af et mysterium.
At vi voksne synes Erice og byens historie er vigtig rager næsten drengene en "s...." - for Palermo trækker, de vil ind og se gangstere.

 

  Så alle ind i bilen og så afsted mod Palermo. Undervejs derind kommer vi forbi mindesmærket for dommeren der, sammen med sin kone og livvagter, blev slået ihjel af mafiaen undervejs til lufthavnen. En lidt speciel oplevelse når vi tænker på at mordet skete i 1992, i et såkaldt moderne EU-land; men samtidig fortæller det også lidt om hvordan Syditalien er. Efter dette stop er det så ind mod Palermo, hvor verdens største Ferrari-forhandler ligger!! Pengene er her altså stadig.
Vi parkerer nede ved havnen, går en tur op gennem de fine gader, hvor alverdens mærkevarer er repræsenterede og tydeligt viser at selvom vi er kommet til det "fattige" Italien, ja så må der være nogen der har penge. Så måske lever "Don Tomaso" stadigvæk, ham der er levende beskrevet i en af Jan Gillou´s bøger med Carl Hamilton, og jo, dagen bliver også brugt på at besøge de steder der er beskrevet i bøgerne, nogle finder vi, andre ikke.
 
Mafiaen har vi endnu ikke set noget til, så vi søger ind i de små gader, hvor der snart udspiller sig et leben uden lige...der er boder med alt, lige fra lamper til tøj og nips; vi kommer også igennem "fiskegaden", hvor der sælges alt lige fra ulovligt fangede sværdfisk til alt det som vi ikke kender navnene på - det eneste vi kan sige er at uanset hvor man er henne i verden, ja så stinker fisk afskyeligt.

Men...mafiaen ser vi ikke noget til, der er ingen mænd der gemmer sig bag mørke solbriller eller har mistænksomme buler i deres jakkesæt - ikke lige hvad drengene forventede...som en af dem siger;" Palermo?...det er som enhver anden storby bare lidt mere beskidt.

Vi tager også en heldagstur helt om på den modsatte side af Sicilien - nemlig op på Etna. Da vi står et godt stykke oppe og skal beslutte om vi tager videre helt op til toppen - næsten - med svævebane og bus, tænker vi ikke lige på, at vi ender i 3.000 meters højde. Så inden vi næsten ser os om står vi så langt oppe som vi overhovedet må komme i shorts, t-shirts og sandaler. Det er faktisk hundekoldt, men vi holder på den varme vi har og føler at vi er vidne til noget stort, da guiderne fortæller, at et nyt udbrud er startet dagen før. Vi kan følge eksplosionerne på tætteste hold og gas- og røg udslippene bliver større og større.
Det sidste store udbrud fandt sted i 2006 og vi er helt oppe ved det krater, hvor der endnu kommer røg op. Hele vejen ned ser vi sporene fra det sidste udbrud, hvor huse og veje blev begravet.
Dagen efter hører vi hjemme fra Danmark, at Etna er gået i udbrud - ja det ved vi, vi var der selv. Vi ser frem til at sejle forbi, når vi skal op igennem Messina strædet, hvor vi kan se Etna på tætteste hold igen.
 

 

 


     

TILBAGE