.
 
 
 
   

TILBAGE

     

8. kapitel - Malta og Messina

     
Så mætte af indtryk sætter vi kursen mod Malta, en ø ingen af os kender noget til; men det skulle snart ændre sig. For det første tog vi alle dykkercertifikat her, og så oplevede vi en ø, der er så rig på kultur, så smuk og helt sin egen, at vi sagtens kan anbefale Malta som rejsemål. Maltas historie går mere end 7000 år tilbage, den har været underlagt stort set alle de magthavere, der har hærget Middelhavet, for med Malta havde man samtidig magten over de handelsveje, der gik i Middelhavet fra øst til vest og omvendt.

 

  Busserne her på Malta er et kapitel helt for sig, de er gamle og gule og så koster det næsten ingenting at køre med dem, ja man føler sig nærmest hensat til Caribien. Vi tager også på en bustur rundt på Malta, og ser det vi skal se; med dansk tale i øresneglen - fæstningsværker, hvide byer, borge, udkigstårne og de helt specielle kirketårne med 2 ure, der ikke går ens... Forklaringen til de 2 ure er ganske enkel at det ene ur viser den rigtige tid og det andet den forkerte, for så kan fanden jo ikke finde ud af hvornår han skal komme!!
Vi tager også ind for at se en film, der hedder "The Malta Experience" - den varer cirka 1½ time og så har man været alle 7000 år igennem.
 
Malta bruger i øvrigt meget et flag, der til forveksling ligner vores eget Dannebrog, så i et par dage troede vi først at Dronningen var på besøg, da det ikke viste sig at være tilfældet var det selvfølgelig fordi SYDKORSET lå der; men nej, det er et flag, alle officielle bygninger anvender og forskellen er at det hvide kors ligger midten; men det kan man jo ikke se, når flaget vajer fra en flagstang.

Efter dykkercertifikat, rundtur, Formel1 for speedbåde, lidt skole og endnu mindre arbejde gør vi søklar og sejler mod øen Procida, der ligger ved siden af Capri, lige uden for Napoli. Op gennem Messina - strædet, Sicillien og Etna om bagbord, og pludselig ser vi lavaen fra Etna løbe ned ad bjerget...og tænk, deroppe stod vi for et par uger siden, da udbruddet startede!!

Der kommer stærke kastevinde ned fra bjerget, vi skærer op som en anden jolle og vælger så at stryge sejlene og sejle for motor op gennem strædet og videre mod Procida, hvor vi ankommer tidligt om morgenen. Lone og Svend vækker os til duften af frisklavet kaffe, blødkogte æg og nærmest hjemmebagt brød - vi spiser morgenmad mens solen står op over øerne, vågner stille og rolig og gør klar til at komme ind i Procida havn. Procida kan vel nærmest kaldes en Italiens ferieø, der er utrolig få turister; men kommer du til Napoli, så tag færgen til Procida - omkring havnen er der maleriske bygninger og dejlige caféer og restauranter, fiskerne lander deres fisk næsten midt i restauranten og øen er faktisk ikke større end man kan gå hele vejen rundt på en enkelt dag. Vi slapper af, holder lidt ferie, bader, daser, læser og......

I øvrigt skal I da også lige have en enkelt historie om den lovløshed, der præger syditalien og området omkring Napoli. På et tidspunkt i 1990érne fik Napolis cigaretsmuglere nok af kystvagtens emsige kontrol, og gik i strejke!!!!! Intet andet sted i verden ville der være tvivl om udfaldet af en sådan strejke, hvilket der i princippet heller ikke var her i Napoli, for cigaretsmuglerne vandt og kystvagten sejler nu færre og på forhånd annoncerede kontrolture!!!!

 


 

      

TILBAGE