.
 
 
 
   

TILBAGE

     

9. kapitel - Rom

     
Ja, der er gået et par dage siden sidste opdatering; men sommerferien har også hersket her på Sydkorset...

Vi har ligget ved Tiberens munding, cirka 20 km. fra Rom, i en Italiensk Marina, hvor priserne er i top og servicen er i bund - de er lidt skøre de Italienere; på den ene side hjertevarme og imødekommende, på den anden side nærmest nationalistiske og sig selv nok. En af måderne de viser det på er, at første gang vi er oppe for at købe en kop kaffe, ja så koster den typisk 2 Euro, når de så opdager at vi bliver mere end en enkelt dag, ja så bliver priserne italienske og vi giver så 1 Euro for en kop kaffe, og alle hilser, som var vi nærmest en del af familien.

Men altså, først Sicilien, så Procida, så Napoli og Rom - vi har oplevet det fattige Syditalien, og er nu kommet til den mere velstående del af Italien, hvilket kan ses tydeligt. Alt er mere velholdt heroppe.

 

  Procida, der er en lille dejlig ø, ligger i færgeafstand fra selve Napoli, og dermed også Pompej, byen der blev dækket af aske under det store udbrud fra Vesuv. At se denne forholdsvis nyudgravede by er helt fantastisk, bygningerne, butikkerne, gaderne; ja det hele står næsten som da vulkanudbruddet var på sit højeste, der er fundet mennesker og hunde, der ikke nåede at komme væk - det skal ganske enkelt opleves, så se at komme af sted.
Vi fik også alle et lille eftertænksomt øjeblik, da vi begyndte at tale om det fantastiske i at stå på vulkanen Etna (Sicilien), praktisk taget da den gik i udbrud, sejle forbi den et par uger senere og se lavaen strømme ned ad bjergsiden - og så stå her og opleve hvad vulkaner kan udrette…
 
Inden vi kom til Rom skulle vi selvfølgelig også lige se filmen Gladiator, med gladiatorernes kamp mod hinanden, dyr og og, og så i øvrigt være overgivet til folkets hyldest og kejserens tommelfinger, hvis de vandt kampen. Dele af Gladiator er dels optaget i selve Colosseum og dels på Malta, så man kan roligt sige at vi da kommer ind, om og bagved historierne.

Rom er jo en fantastisk by, "den evige stad" på de syv høje. Her er, som sagt, Colosseum, Foro Romano, hvor Cæsar bl.a. har holdt taler, her er Trevi Fontænen, hvor vores fædres drøm, Anita Ekberg, engang badede næsten nøgen, og så er her jo Den Spanske Trappe, hvor vi sad og hyggede os den sidste aften, inden Lone skulle hjem sammen med Chris, der nu skal til at læse HF Søfart i Marstal GODT GÅET CHRIS - VI ER SGU' STOLTE AF DIG - en gang i mellem må man godt bande lidt. Vi havde en dejlig aften med god mad, et enkelt glas vin, en enkelt øl, og så sad skippers søn ellers der på trappen og spillede på guitar, mens vi andre sang med de næb vi nu engang har.

Lone har været hjemme for at få Chris afleveret ordentligt, så han kommer godt på vej i sit nye liv, herfra skal lyde en stor cadeau til Odense Kommune, fordi de investerer i en ung mand, der vil et andet liv, vi er sikre på det lykkes. Men pu-ha hvor er det hårdt at sige farvel til en dreng, en ung mand, som vi har tilbragt 19 måneder sammen med, næsten 24 timer i døgnet, både skipper og skipperkonen havde en enkelt tåre eller to eller et halvt Atlanterhav i øjnene, da de sagde farvel i hhv. Rom og Haderslev.

At Chris trives ved vi, vi snakker og mailer jo stadig med ham, vi hører om fester, piger, skole og meget andet, og er helt trygge ved at Chris nu endelig har kappet navlestrengen til Sydkorset og er begyndt på sit helt eget nye liv. Og mon ikke Chris snart skal have gang i kogebøgerne?? Skippers mor (Farmor) er ihvertfald ved at varme kraftigt op til en tur til Marstal, og maden...jo den skal stå på stegt flæsk med persillesovs; Skippers hofret, Farmors specialitet...så klarer du den Chris - og det gør du jo - ja så er din berømmelse uden ende.

En ny dreng, Jacob, er påmønstret og er ved at lære lidt om det at være sømand og kommer langsomt men sikkert ind i Sydkorsets liv og rytme. Der er meget der skal læres, nye ord, nye pligter, arbejde, skole og en hulens masse regler; nogle indlysende, andre umiddelbart uforståelige; men alle med det klare mål; at det skal være sikkert, rart og lærerigt at være på Sydkorset.
 


 

      

TILBAGE