Hjem
   
   
  Skibet
   
   
   
  Rejsedagbog 
  Billeder
   
  Kontakt 
   
   

         
 

Skibet SYDKORSETs historie

 
         
 

I 1990 beslutter det tyske værft AU-COOP at bygge et sejlskib, der dels skal sejle med vanskelige unge og narkomaner, dels skal fungere som skoleskib.

I 1992 er skibet færdig på værftet, der ligger i bydelen Vegesack i Bremen.
Efter en konkurrence i de lokale medier navngives skibet Vegewind, der betyder fejevind.
Skibets galionsfigur er et stiliseret næsehorn. Det stammer fra en filmplakat for en Fellini film, der på tysk hedder "Schiff der Traüme". Plakaten viser et næsehorn, der står i en lille robåd... med andre ord en næsten umulig opgave.

Vegewind har deltaget bl.a. i kapsejladsen "Millenium Round the World", "Tall Ship Race" samt en række andre sejladser. Hun har været på Antarktis, på Tonga, på Seychellerne, i Nordatlanten, i Østersøen...ja, Vegewind har bevist sin sødygtighed og sine fremragende sejlegenskaber på alle syv verdenshave.

I 2005 kommer vi i kontakt med værftet, der ønsker at sælge Vegewind og anvende pengene til at oprette 6 skibs-elektroingeniør-praktikpladser.
Vegewind sejler sin sidste tur for værftet omkring årsskiftet 2005/2006.

Vi overtager Vegewind den 6. januar 2006, afhenter hende i Bremen den 11. februar og stævner ind ad en isfyldt Haderslev Fjord den 15. februar.

Hendes nye navn er SYDKORSET, hvilket også er navnet på det mest berømte stjernebillede på den sydlige himmelkugle og findes på mange nationers flag.
Dets karakteristiske mønster har gennem århundreder tjent som navigationsmiddel, idet korsets opstander peger mod himlens sydpol.